mijn eerste bericht! - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Rik Beijer - WaarBenJij.nu mijn eerste bericht! - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Rik Beijer - WaarBenJij.nu

mijn eerste bericht!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Rik

22 April 2008 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

hallo allemaal,

een internet cafe begonnen dus ik zal maar eens beginnen met vertellen!

de reis is heel erg mee gevallen op het begin viel het afscheid toch net voor de douane even zwaar maar daar was ik na de douane ook al snel weer vanaf ik moest me volkomen richten op waar ik nou heen moest en dat vond ik wel even spannend genoeg, gelukkig ging alles goed!

wat drinken gekocht voor in het vliegtuig en in het vliegtuig bedacht ik mij gelijk dat ik nu eindelijk mijn kado open mocht gaan maken, schitterend!!!!!
kippenvel kreeg ik er van en soms een kleine traan in mijn ogen mooie verhalen en dat deed me wel goed.

in frankfurt was het haasten, moest daar weer inchecken en hoe mensen dat kunnen vinden was wel even een tijdje vragen maar had het om de 100 meter aan iemand gevraagd dus ik kwam er wel... daar bij de balie hoorde ik dat ik nog maar 10 minuten had om in te checken dus ik moest snel zijn, haha! zo'n vrouw voor me had de grootste ruzie met haar om het aantal kilo's ( kon toen alleen nog maar denken schiet aub op...) gelukkig mocht ik voor omdat zij haar koffers opnieuw wou/moest ??? inpakken helaas kreeg ik het zelfde probleem ik mocht maar 1 koffer met handbagage en ik had er 2 ik zou er 1 mee moeten laten gaan met mijn bagage onder in het vliegtuig, ik had nog een idee om alles wat netter in te pakken in 1 handbagetas en het zo te proberen helaas was dit 9.4 kilo en mocht ik maar voor 8 kilo handbagage mee nemen ( mijn 2 e tas en sportschoenen zaten hier nog niet eens bij zij dat ik deze wel gewoon zou mee dragen)
wanneer ik niks zou zeggen zou ze mij wel matsen en mocht ik het gewoon mee nemen... gelukkig..... ben toen maar gaan rennen als ik nog maar 10 minuten had bij het inchecken zou ik rond de 40 minuten hebben om bij mijn vliegtuig te komen!
na een lange rij voor de controle van mijn bagage werd ook nog eens mijn koffer er uit gehaald, daar op wachten voordat ze eindelijk tegen je praten (zeker5minuten) eerst moest ik mijn drinken uitleggen wat ik gekocht had in amsterdam dichtgelaten om het door de douane en alles heen te krijgen!
oke oke knikte ze en ze vroeg mij de tas open te maken, en gaat bellen.

ik had dus mijn tas met drinken open gescheurd en niet mijn andere tas met bagage wat dus wel moest :S
uiteindelijk was alles goed en was mijn tas even 'gevaarlijk' door de speld van de ballenpomp maar mocht ik deze gewoon mee nemen!

aangekomen bij de gate stonden er 2 mooie dames naar mij te zwaaien dat ik op moest schieten, waarom zwaaien ze nou niet voor mijn nummer:) geen tijd voor een gesprekje maar gelijk naar mijn vliegtuig en deze gelukkig optijd gehaald:)

de vlucht zou lang duren 11 uur ofzo pff dacht ik maar die viel reuze mee, naast mij zat een oude duitser die voor zijn werk 8 delen moest bezoeken in 2 weken tijd voor de rest heb ik hem nauwelijks gesproken behalve toen hij een keer alles liet vallen bij het opstaan, kan gebeuren heb ik met mijn vriendelijke lach hem verteld;)
op mijn vlucht had ik mijn eigen scherm met films/spelletjes/live beeld vliegtuig buiten ( beeld was in de nacht zwart met knipper lichtjes) haha maar heb vooral veel gepokerd en geslapen.... ging dus heel snel en was een goeie vlucht!

zo meer! even opslaan voor de zekerheid(A)

daar gaat ie weer, in afrika,johannesburg was ik goed misselijk geworden ik weet niet of het komt door alles daar ook al lopen er genoeg schoonmakers het ziet er niet uit!
er zit geen dak op waardoor je alle leidingen lopen en verder ziet het er grijs en oud uit! daar moest ik in een rij wachten ( nog langere rij ) om mijn paspoort te laten zien en mijn bagage te pakken.
daar werd ik best misselijk al die mensen dicht op elkaar vele net een lange vlucht achter de rug en dan zo lekker op elkaar geplakt in de rij en daarna zeker 30 minuten op mijn bagage zitten wachten!

eindelijk mijn koffers, en met mijn kar vol eerst de hulp vragen en daarna naar buiten de eerst bouwvakkers van mij af geduwd ( mannen in oranje overals die jou helpen met waar je naar toe wilt en je hier ook heen brengen en je kar duwen enz enz enz ) maar bij 1 dacht ik ook ach laat ook maar weet ik in iedergeval zeker dat ik er kom veel fijner gevoel.
heb hem dan dus ook van alles gevraagd en dat wat een goed gevoel hij vroeg me nog wat geld en ik heb hem maar een briefje gegeven veel te veel hoor maar het was volgens mij 4 euro en moest ik 2 geven!

aangekomen,Port elizabeth.

met een bordje 'khaya' werd ik al opgewacht hij verwacht al dat ik het zou zijn want zo hebben alle nederlanders hun jas nog lekker aan.

de laatste 2 uur van mijn reis waren goed verlopen, alleen geslapen! blij dat alles goed was gegaan kon toch niet meer fout gaan dacht ik, EN kwam ook zo uit!

ik ben door hem met de auto naar het gastgezin gebracht.

daar stond een vriendelijke jonge man ik dacht dat hij zo'n 24 jaar was, was nu alleen vertelde hij mij onder een kop koffie onder het bij zijn van Kaj ( een persoon van de organisatie ) ik zou veel gaan zien en hij zou me vandaag ook aan de mensen voor gaan stellen hier in de buurt zodat ze wisten dat ik er was.

dit is ook gebeurd zijn naar de buren geweest en naar de moeder van zijn vrouw en nog zo'n 10 andere mensen die op 2 ofzo na heel dood blijven zitten en alleen een hand geven, die handdruk is wel gaaf die iedereeen gebruikt zal hem julile leren!!!

prof is zijn naam iedereen kent hem hier en zoals ik vandaag ook heb gezien staat er op een groot betonnen huis ook zijn naam en telefoon nummer voor contact in deze township.

nadat Kaj weg is gegaan en mijn spullen in mijn kamer door ons 3e zijn weg gezet heb ik maar eens gevraagd waar iedereen nou is, zijn dochter van 6 jaar zat op school en zou binnen een uurtje terug komen en zijn zo'n van 16 zou rond 4 uur van school komen zijn vrouw was aan het werk en kwam rond half 5 thuis.

bij thuis komst van zijn dochter, heel verlegen, heb ik haar het kado gegeven helemaal blij en sinds die tijd ben ik volgens mij haar grote knuffel erg lief meisje tijdens het bellen met paps en mams en volgens mij op de achtergrond koen en manon lag ze ook naast mij op bed:)

hun zoon heb ik nauwelijks gezien of gesproken, hij kwam binnen ging naar zijn kamer, ben toen met kado naar zijn kamer gelopen en me voorgesteld. daarna heb ik hem niet meer gezien hij was altijd buiten vertelde zijn vrouw die de avond rond 7 uur/half8 thuis kwam...

ook een hele vriendelijke vrouw, van foto's al gezien ze kwam aan toen ik daar met 12 kinderen ofzo aan het spelen was!
voetballen maar ook 'do you see a....' dus zeg maar ik zie ik zie wat jij niet ziet:P maar het was wel heel makkelijk dit, oog,oor,auto,hond,huis,zon,enz:)

toen zijn we maar naar binnen gegaan was rond 8 uur en de mams was ook al begonnen met koken,daar ga je dan ook even een gesprekje mee aan ez.

wat ik heb gegeten: speklapje ( was volgens mij de enige die niet het vet at:) ) met rijs ( erg lekker! ) en zoute aardappels heb ook het verschil gezien en was goed te eten al hebben, ze hebben ook de normale soort daar ben ik dan ook wel blij om!

na het eten was het tv kijken, de beroemde soap en ben na dat zijn dochter in slaapwas gevallen op prof zijn schoot en zijn vrouw naar bed ging ook mijn tanden gaan poetsten en naar bed gegaan. ben dan ook gelijk in slaap gevallen was kapot, was ongeveer 9 uur dit is een normale tijd om naar bed te gaan. tussen 8 en 10 gaan ze naar bed!

om 7 uur de volgende ochtend hoorde ik het eerst lawaai al van hun dochter gelukkig kan ik mij makkelijk omdraaien en heb ik uit kunnen slapen tot 10 of 11 uur, zag zijn vrouw nog net weg gaan. ik heb mij kunnen wassen door een beetje water uit de enige kraan uit hun slaap kamer te halen en dat er met mijn hand uit te pakken en in een tijl(?) neer te laten komen!

heb daarna van prof een heerlijk breakfeast gehad.
worstje, geklutst ei, koffie, orange, en broodje er bij zelf at hij ook gewoon weer mee ook al vertelde hij dat hij al 4 boterhammen op had.

onder het eten vertelde hij dat hij een gesprek had met een nederlander over een festival en dat ik wel mee mocht ( dit ging 15 minuten later al niet meer door na een telefoon gesprek ) we zijn toen maar naar de stad gaan lopen om hier te gaan internetten..

onderweg roept hij dan ook tegen bijna iedereen wat en iedereen groet netjes terug ( ik ging dus alleen met prof waar ik sinds mijn ontbijt mee samen was )
zo kwam hij ook een politie auto tegen met onderandere zijn ex vriendin er in die ons naar het internet cafe bracht ( die op 20 minuten loopafstand is )helaas is deze door een storing kapot en word/kan ook nooit meer gemaakt worden, vreemd probeer het daar nog wel een keer maar geef het serieus weinig kans!

zijn nog wel even de supermarket in gegaan een grote supermarkt in de township heb je zelf heeeeeeel klein voor de kleine spullen.

we zijn terug gelopen en hebben halve wegen een andere taxi genomen helaas in de volgende winkelcentrum ook last van de storing net als vele winkels die hierdoor zonder licht zaten.

zijn toen na aanwijzing van een vriendin van hem ergens heen gelopen ook daar last van dezellfde storing en ik dacht dat we terug zouden gaan, maar gingen met de taxi naar de grote stad... gelukkig daar zit ik nu dan ook! INTERNET...

mijn eerste indrukkken, groot, druk en die taxi's zijn echt gek:)

sorry voor het schrijven van mijn manier van schrijven kijk nu even snel na of ik iets ben vergeten en heb dan nog 4 minuten voor mijn mails. internet gaat moeilijk worden maar heb hier lokaal nummer kan je mij op bellen kan vanaf nu dus ook,

07-20871459
echt waar 07!

hier kan ik binnen kort ook mee smsen denk dat ik straks beltegoed ga kopen!

DIKKE KUS AAN IEDEREEN,

GA HIER EEN MOOIE TIJD KRIJGEN,

EN PROBEER ZO VEEL MOGELIJK MAAR NIET TE VEEL :) CONTACT MET JULLIE TE HOUDEN MAAR ZOALS JE NU HOORT GAAT DAT OOK MOEILIJK!

• 22 April 2008 - 12:06

Anoek:

Hey Rik...,

Ik heb gelijk je verhaal gelezen. Klinkt allemaal erg leuk. Spannend joh. Ik wil na mijn studie heel graag naar het buitenland. Weet nog niet precies waar, maar ik ben echt jaloers op je.

Jammer dat ik niet op je feestje kon komen, ben en was herstellende van de operatie en alles gaat nu een stuk beter. :-D

Ik spreek je snel weer. Heel veel plezier en succes daar. Maak er wat van.

...Liefs Anoek... (K)

• 22 April 2008 - 12:24

Feur:

Ey sletje klinkt lekker was al benieuwd hoe het gegaan was ! sucsex daaro

• 22 April 2008 - 12:25

Rik:

Misschien kan ik morgen al kennis maken met het tehuis, maar dat moet ik nog even navragen. Jullie horen nog van me.

• 22 April 2008 - 12:27

Feur:

Ow en ik kan je niet bellen hij zegt dat het telefoon nummer niet in gebruik is wat is het netnummer van afrika ??

• 22 April 2008 - 12:50

Manon:

Heeii Rikkiee :D!
    hahah.. Supperr dat je het na je zin heb!
    En miss vond dat zoontj zijn kado wel nie leuk, daarom heb je hem nie meer gzien!! :P

maar ik was idd ook al aan de telefoon dus! wist al heel veel!! :D

NOg heel veel plezier!!
    DIKKE kuss! je zusjj

• 22 April 2008 - 12:51

Elyse:

Wow wat een bericht, echt heel tof allemaal! Fijn dat het allemaal goed verlopen is!

Voor iedereen: rik zal binnenkort nog foto's laten zien van zijn huis die overigens nog best mooi blijkt te zijn vergeleken bij de andere huizen daar (zijn woorden haha)!

• 22 April 2008 - 13:19

Irma:

hoi,
    leuk verhaal Rik!Wat heb je al veel meegemaakt. Voor degene die willen sms-en met Rik het volgende: het landennummer voor Zuid Afrika is 0027, het nummer van Rik wordt dan:
    0027-7-20871459.
    Hey Rik maak je ook wel foto's van alles?

• 22 April 2008 - 13:37

Joey:

Hee Rik

Tof om te lezen dat je goed bent aangekomen en dat je al een vriendinnetje hebt.Leuk verhaal maar wel een beetje kort{hahaha}

Groetjes

• 22 April 2008 - 14:15

Pa:

Fijn dat de eerste dag goed gaat, maar..... je gaat die Prof toch geen vader of papa noemen!!!!
    misschien moet je eens informeren of je daar geen oude auto op de kop kan tikken.Laat je dan wel goed voorlichten over de verzekering van de auto en van jezelf.

Tot horens, Rob

• 22 April 2008 - 15:09

Manon:

Heey Rik!

Ik ging vandaag toch maar even op je site kijken om te kijken of je al wat had geplaatst en ja gelukkig wel!
    Fijn om te horen dat het allemaal goed is gegaan en geen problemen enzo.. Het klinkt wel echt als een lief gezin en ik denk vast dat je het er super krijgt! Vond je verhaal leuk om te lezen! Hoop snel weer wat te lezen ;)

Heel veel plezier!!
    Dikke kus,
    Manon

• 22 April 2008 - 15:22

Cuny:

Leuk verhaal Rik!!!

1 groot avontuur!!!

Veel plezier en geniet ze!!!

Groeten van Cuny

• 22 April 2008 - 15:46

Tanja:

Heeey Rik!
    Ik zei toch dat ik je site zou bekijken;) Wel jammer dat we elkaar niet meer hebben gesproken voor je wegging, maar gelukkig heb je het al harstikke naar je zin! Kijk binnekort nog wel weer naar je site of er weer een nieuw berichtje op staat!:D Heel veel plezier daar
    Kusjes

• 22 April 2008 - 16:06

Mandy :

eey rikje ik hoop dat je het leuk
    heb en hoop dat je het super vind
    xxxjes

• 22 April 2008 - 16:12

Mandy:

eey rikje leuk dat verhaal
    had het heel anders voor gestelt

dikke kus

• 22 April 2008 - 17:01

Steph:

tjemig he, dat zijn echt al heul veul indrukken in een korte periode.. maar wel super en helemaal te gek dat je zo lekker op sleeptouw word genomen. ik wens je een super mooie leuke interessante tijd.. dikke knuffels steph

• 22 April 2008 - 17:04

Karin:

he rik. Wat een verhaal zeg! al zo veel meegemaakt en dat al na 3 dagen!
    je gaat een mooie tijd krijgen daar
    genietze.

groetjes Karin

• 22 April 2008 - 19:30

Natasja:

hey lieverd
    nou zondag jou uitgezwaaid was wel een beetje moeilijk hoor maar ja dat had je zaterdag wel gemerkt zo druk druk druk in zo'n korte tijd maar zo te lezen heb je het al naar je zin daar
    leuk dat je ook al een beetje van alles wat hebt gezien in de stad.
    wel spannend allemaal.
    hele fijne tijd daar en heel veel plezier
    veel liefs natasja

• 22 April 2008 - 21:07

Inge:

Hee Rik(K)

Ik heb je verhaal gelezen! Wat een geweldig rik-verhaal!

Ik hoop dat je je vermaakt daar! En heel veel succes nog, en ik spreek je snel!

Liefs, Inge!

• 23 April 2008 - 06:43

Lester:

gozer,
    echt super vet om je ervaringen te lezen.... lijkt me heel bijzonder!
    Ik kijk nu al uit naar je volgende bericht..... :)

even een handbal updateje; gisteren tegen HvBs gespeeld.... net met 32-29 verloren. We hadden moeten winnen eigenlijk, genoeg kansen gehad! Maar goed, Robert Wijnen en nog 1 of 2 spelers van het eerste deden mee..... dus tja......

laterz,
    Lester

• 23 April 2008 - 07:42

Iris:

Nou je hoort het, meteen als jij niet meeedoet, verliest het 1e. :P
    Leuk om je verhaal te lezen, en fijn dat je het leuk hebt!

Kus,
    Iris

• 23 April 2008 - 16:56

Je Pa:

ronald koeman is ontslagen en martin van geel is bij ajax opgestapt

• 23 April 2008 - 18:39

Remco:

he Rik,

Dat is een flink verhaal. Hoop dat we hier nog veel meer van je avonturen kunnen lezen.

Veel succes en plezier!

• 23 April 2008 - 19:56

Wout:

he rik jonge
    nou hoe bevalt het daar?
    hier is het rustig zoals altijd:P
    maar ja mooi verhaal:)
    ga je zeker in de gaten houden:)
    ennuh hou me op de hoogte van je chicks:P
    maar jah veel suc6 nog daar en doe ze de groeten(A)
    greetz

• 24 April 2008 - 17:23

Fleur:

Heey Rik!!

Klinkt super allemaal :D Ben benieuwd hoe het tehuis is! Ik heb de foto's van je afscheidsfeest gezien, het was nog behoorlijk druk geworden! En gezellig zo te zien?! ;) Ik zal vragen of mn moeder ff de foto's doorstuurt die wij gemaakt hebben, vooral die leuke foto van jou met een rode neus natuurlijk :P

Liefs Fleur

p.s. Sorry dat ik niet meer voor je heb gezongen! ;)

• 24 April 2008 - 20:22

Chantal:

Heej Rik!
    Wat een belevenis! Gelukkig komt vaak altijd alles wel op z'n pootjes terecht! (A) Heel veel plezier daar nog! En we spreken mekaar gauw!

Kus/liefs
    Chantal!

• 24 April 2008 - 20:43

Vos:

ha rikketik

even nu eerst wat belangrijke zaken
    1. hebben ze heineken
    2. zo ja , wat kosta?
    3. zo nee, is een half jaar wel heel erg lang.

groeten en succes met je "missie"

• 25 April 2008 - 09:51

Tante:

Hallo Rik,
    Leuk om te lezen! Wat schrijf jij gezellig! Groeten uit Deventer van de hele familie!
    Annetp.s. Al een mooie donkere dame ontmoet???

• 25 April 2008 - 11:24

Rik:

leuke krabbels,
    thanx voor alle nieuwtjes

ga vanavond bier drinken

en alles is goedkoop kan bijvoorbeeld met de taxi voor 1 euro overal heen!

kus