China, Beijing - Reisverslag uit Peking, China van Rik Beijer - WaarBenJij.nu China, Beijing - Reisverslag uit Peking, China van Rik Beijer - WaarBenJij.nu

China, Beijing

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

20 Juni 2012 | China, Peking

Eigenlijk tot mijn eigen verbazing ben ik nog niet eens 3 weken aan het reizen…. Tot nu toe is het vandaag mijn luier dag en zo was ik dan ook vanmiddag vanuit mijn bed met een schuin oog de herhalingen van voetbal aan het kijken en met een ander oog mijn notities in mijn mini-dagboek aan het bijwerken, om op die manier zo veel mogelijk indrukken en avonturen niet te vergeten! Vanuit dat punt schrijf ik dan ook weer deze verhalen en zo kwam ik dus ook tot het besef dat ik nog helemaal niet zo lang weg ben. Dat mijn gevoel anders zegt komt denk ik doordat je dagelijks zo ontzettend veel mee maakt… Gelukkig maar, want dan staat er mij nog heel veel moois te wachten!

Hoi iedereen in Nederland,

Mijn vorige verhaal ben ik geëindigd in Mongolie waar ik na een trein reis van 5 dagen vanuit Rusland was beland. In Mongolie heb ik mij 5 dagen vermaakt waarna ik weer een trein reis moest maken van ruim 30 uur om in China mijn backpack tour echt te beginnen. Mongolie heb ik ervaren als een land wat nog vol in ontwikkeling is en waar de verschillen ontzettend groot zijn. Zo heb ik 3 dagen in rust kunnen door brengen in een tentje tussen de bergen (wat ik in de nacht d.m.v. een kacheltje zelf warm moest stoken) en bracht ik daarna mijn dagen door midden in de hoofdstad Ulaanbataar wat maar een paar kilometer verder op ligt maar stikt van de mensen en het verkeer dus automatisch een grote chaos is.

Maar op het moment zit ik dus in China waar het voor de Nederlandse organisatie Tiara (op mijn eerste overnachting na) ook ophoud. Nu kwam het echt op mij zelf aan en misschien daarom ook had ik bij het binnen rijden van het station van Beijing ook wel een klein beetje zenuwen….

Al eerder was gebleken dat ik samen met Guy (de Belg) in het zelfde hotel zat, omdat hij na China nog verder door reist naar India en zijn visum hiervoor nog geregeld moest worden werd ik alleen naar het hotel gebracht. Daar mijn spullen neer gelegd en gelijk naar buiten gegaan om een stukje te gaan lopen. In de avond ook nog samen een stuk gelopen met de Belg om het nacht leven van Beijing te bewonderen en tegelijk wat leuks te zoeken waar we typisch Chinees konden gaan eten en niet een tent wat gericht is op toeristen! In een klein straatje vonden we een leuk tentje met een kaart waar plaatjes op stonden waar we dan ook snel aan een klein tafeltje het een en ander konden `aanwijzen´ om vervolgens te kunnen zeggen dat we heerlijk hadden gegeten!!

De volgende dag had de Belg een 2 daagse tour geboekt, ik vond deze te duur en besloot dus een fiets te huren en de bezienswaardigheden zelf op te gaan zoeken. Met een temperatuur van ruim 30 graden was het even zweten op de fiets... Heb uiteindelijk heel veel gezien, geluncht met een Chinese familie, ruim 30km gefietst en begin van de avond nog een zeer mooie kung fu show gezien!

Mijn eerste echte handwas moest er die dag ook echt aan geloven, de was ging perfect wat betekend dat zelfs mijn kleren heerlijk roken, de timing was wat minder want ik had besloten de 2e dag van de tour mee te gaan waardoor ik om 7uur op moest en ik een natte boxer en shirt aan moest trekken. Gelukkig was het temperatuurtje weer prima en waren mijn kleren zo droog… De Chinese muur opgeklommen en een tijdje over heen gelopen waarna we onze tocht vervolgde richting het Olympisch park. Onderweg en ter plekke hoorde we natuurlijk veel van onze gids maar hadden we ook genoeg lol over de gekste dingen, daarnaast voelde ik me ook nog een aantal keer erg beroemd door de meerdere verzoeken van chinezen en Japanners om met mij op de foto te mogen :)!

Na een heerlijke nachtrust in ondertussen ook al 2 nachten een ander hotel (iets verder op voor 10 euro per nacht i.p.v. 30 euro) kwam ik bij de receptie aan met de vraag welke richting ik het beste op kon lopen om bij de verboden stad uit te komen. Tot mijn verbazing bood ze aan met mij mee te gaan als ik even wilde wachten en zo liepen we niet veel later met zijn 2e midden door China waar ik anders vast nooit zou komen. Markten , winkelcentrum, avontuur met de bus, in het park gelegen en zelfs uiteindelijk mijn doel gezien de verboden stad. Uiteindelijk dus een hele leuke en vooral gezellige dag met elkaar gehad waarna ik besloot langs de Belg te gaan om eens te kijken of hij al terug was van zijn Visa avontuurt (dit was nog steeds niet goed) , even later kwam hij dan aan gelopen hij had goed en slecht nieuws: zijn visum was nu helemaal geregeld alleen mijn trein ticket nog niet ben dus gelijk naar mijn hotel gelopen en gelukkig was mijn nieuwe (hihi) gids er nog en had zij er waarschijnlijk iets meer verstand van waardoor het binnen 2 uur ook gelukt was! Donderdag om 10 uur in de ochtend vertrek ik met een treinreis van 9 uur richting Xian..
De avond heb ik door een misverstand ( het taaltje Nederlands en Belgisch verschilt nog best van elkaar ) niet met mijn Belgische maat gegeten maar met 2 Nederlanders die ik toevallig op straat tegen kwam. Samen met hun heb ik een heerlijke Hot Pot gegeten wat betekend dat er allemaal door jouw gekozen vlees en groenten samen met heel veel pepers in een pan wordt klaar gemaakt waarna je dan, natuurlijk met stokjes, met zijn 3e tegelijk uit eet! Was opnieuw weer heerlijk!

Gisteren werd ik wakker door een telefoon die op mijn kamer af ging, het was de receptie ik moest die kant op komen. Mijn hoop was dat het allemaal echt gelukt was met mijn trein ticket die ze deze dag zouden komen afleveren maar het was telefoon! Mijn gids heeft overduidelijk een oogje op me en heeft haar afspraken voor vandaag afgezegd om mij en de Belg ook vandaag de stad te laten zien… Natuurlijk ging ik hier gelijk op in en samen met haar hebben we een hele tocht met de metro gemaakt richting een schitterend park. Dit was alleen niet echt mijn dag; was moe, enkel werkte niet mee en had het park dan ook wel snel gezien. Na toch het een en ander nog even bekeken te hebben en te hebben genoten van een lekker bakje koffie met muffin waren we toch pas om 16 uur thuis. Later op de avond met de Belg uit eten geweest in het beste restaurant van China voor Peking eend en dat was ook wel te zien, het was er ontzettend druk en zag er geweldig mooi uit. Deze mooie dag sloten we af met een korte wandeling om als echt toetje na de maaltijd een heerlijke massage te mogen ontvangen……

Ondanks dat er op tv nu wedstrijden beach-games (voetbal en handbal) zijn ga ik maar eens uit bed, het is al schandalig laat en ga dus maar even dag licht opzoeken!

Groet Rik

• 20 Juni 2012 - 09:12

Cuny:

Hoi Rik,
    Wat een prachtig verhaal!! En wat een ervaring om met een Chinees meisje China te verkennen!!;)Dan leer je mooiste plekjes kennen!!
    Geniet van deze mooie reis!!
    Groeten uit Leusden!
    P.S. Fleur wil misschien naar China om Engelse les te gaan geven aan chinese kinderen of wist je dat al.
    Cuny XX

• 20 Juni 2012 - 09:22

Simone:

Ik vind vooral de titel erg origineel!;) Veel succes met je treinreis verder!

• 20 Juni 2012 - 09:24

Simone:

Hier de afsluiting: XX

• 20 Juni 2012 - 10:48

Robin:

Heeey Rik!

Leuk dat je het naar je zin hebt, je maakt wat mee daar:)

En toch een Chinees meisje ontmoet, we hadden er al grapjes over gemaakt;) hihih

Geniet ervan!
    Liefs ROo

• 20 Juni 2012 - 14:22

Erik V N:

Hoi Rik, leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt, zeker met een massage en zo. veel plezier nog en ik wacht op je volgende verhaal.

• 22 Juni 2012 - 09:10

Erna:

Hoi Rik,
    Oh wat een geweldige reis maak jij toch! Leuk om al die mensen onderweg te ontmoeten en wat leuks mee te doen. Ik ben wel jaloers hoor, zou dit ook wel willen! Nou ja, misschien na mijn pensioen! Succes en ik zie uit naar het volgende verslag!
    Groetjes!!!

• 25 Juni 2012 - 14:48

Ilse:

Klinkt goed!! Veel plezier weer met je volgende avonturen! xx

• 25 Juni 2012 - 20:33

Michel Stokkel:

Beste Rik, leuk om te lezen dat je het zo naar je zin heb. Leuk dat je een Belg hebt ontmoet en dat jij vind dat de taal best verschillend is hahaha. ik kom al 13jr in België en nog heb ik af en toe moeite.
    Heel veel plezier en ik ben erg benieuwd naar je foto's

• 01 Juli 2012 - 12:50

Oma Siny:

hallo Rik,
    Wat een leuke reis maak jij zeg! Wel jammer van je enkel zodat je niet helemaal kunt doen wat je wil. Vandaag, zondag, druk geweest in de tuin, het moet een beetje een bos worden met wat heide en dus niet te netjes. Onze eendekuikens zijn nu al zo groot als de volwassen eenden en kunnen bij wijze van spreken zo in de pan om als lekkere pekingeend klaargemaakt te worden.
    De hartelijke groeten uit Emmen van oma en Harm en een hele goede reis verder!