Nog 3 nachtjes slapen...
Door: Rik
Blijf op de hoogte en volg Rik
31 Mei 2012 | Nederland, Amersfoort
Dat ik 2 jaar geleden terug ben gegaan naar Zuid-Afrika, kwam door de geweldige mensen die mij daar hebben opgevangen en door alle mensen die ik destijds heb leren kennen.
Want het reizen, de andere cultuur, de mensen, verschillende leefgewoontes en de vrijheid die je in het buitenland hebt hebben veel met mij gedaan.
Mijn keuze was een tijd geleden dan ook al snel gemaakt, zodra ik mijn opleiding afgerond heb wil ik de wereld gaan verkennen.
Het gaat dan ook eindelijk beginnen, zaterdag stap ik het vliegtuig in en zeg ik mijn ouders voor een lange tijd gedag.
Misschien laat ik net als 4 jaar terug wel een traan, want ondanks mijn nonchalante en onverschillige houding is deze reis ook voor mij een geheel nieuwe uitdaging.
Spannend vind ik het de laatste 2 dagen pas echt worden, veel tijd om het ‘spannend’ te vinden heb ik de afgelopen periode eigenlijk ook nog niet gehad. Want in de laatste maand na mijn ontslag bij C1000 heb ik mijn tijd ruim besteed met uitjes in de weekenden en andere activiteiten met vrienden en iedereen die ik lief heb! Wat heb het de afgelopen weekenden geweldig gehad en wat zal ik alle vriendjes en vriendinnetjes missen!
Die houding van mij is er trouwens alleen maar omdat ik ook echt niet veel over mijn reis kon vertellen, niet wat ik zal tegen komen of waar ik naar toe ging…. Dit allemaal omdat het zelfs voor mij (ook nu nog) een groot raadsel is en gaat worden en juist dat vind ik zo stoer en spannend aan deze reis.
Plannen is iets wat we veel in Nederland doen en het liefst tot in de detail zodat we geen verrassingen of problemen tegen komen. Natuurlijk is dit vaak ook heel goed en soms ook wel verstandig maar ik had mijn reis het liefst toch nog minder goed voorbereid, dan was ik vertrokken met wat geld op zak en zag ik wel wanneer ik terug kwam, geen tickets boeken of een route uit stippelen maar gewoon kijken waar je terecht komt en wat er allemaal op je pad komt.
Mijn reis is voor deze keer wel een beetje uitgestippeld maar veel meer dan dat heb ik er ook niet aan gedaan. Bij een te grote voorbereiding gaan dingen mij ook tegen vallen, je krijgt ergens al een verwachting van en die geweldige verwachting moet er dan ook daadwerkelijk wel aan voldoen om het niet tot een teleurstelling te laten uit lopen…
Dus hoe vaak ik het ook hoor “Rik heeft een slechte voorbereiding” nou dat klopt dan aan de ene kant wel, maar aan de andere kant totaal niet, want het is een bewuste keuze geweest. Een bewuste keuze waar ik ook wel iets te makkelijk over na heb gedacht, zo heb ik geen creditcard (te laat), heb ik nog geen visum voor Indonesië (te laat), ben ik vandaag de stad nog in geweest (best laat), moet ik mijn vrienden en broertje nog vragen mijn harde schijf vol te gooien met films en muziek (best laat) en dan heb ik het nog niet eens over mijn inentingen, paspoort en visums die ik via een spoed traject net op tijd binnen heb gekregen!
Maar de reis gaat beginnen, zaterdag vertrek ik om 09:40 uur richting Moskou. In Rusland verblijf ik 3 dagen waarna ik 4 dagen non-stop in de trein zal zitten richting Mongolië, daar aangekomen zal er iemand van de organisatie klaar staan om mij op te vangen om mij naar mijn verblijfplaats te brengen. Na 3 dagen Mongolië moet ik dit vreemde en vooral koude land (op het moment -2) weer verlaten richting Beijing (China), daar is mijn eerste overnachting ook al geregeld om vanaf dat moment te beginnen met mijn backpack tour.
Op dat moment ben ik al 2 weken verder en heb dan 3 weken de tijd om naar Honk Kong te gaan, waarna mijn reis vervolgt in Thailand.
Eindelijk kan ik zeggen dat ik zin heb in mijn reis, ondanks dat ik nog veel moet doen ik niet weet waar ik moet beginnen en het niet echt makkelijk gaat ivm mijn enkel (vorige week door mijn enkel gegaan en kan er sinds 2 dagen nu een beetje op lopen) gaat het nu wel echt bijna beginnen.
Het is een lange periode, waarin ik hoop veel mensen te leren kennen, veel te zien en een reis te maken die ik op een positieve manier (door een geweldige tijd te hebben) nooit meer zal vergeten!!
Een Twijfel of ik het naar mijn zin ga hebben heb ik totaal niet, maar ik weet ook dat er wel veel momenten zullen zijn dat ik aan mijn vaste omgeving zal denken. ;)
Hoop dat jullie me blijven volgen en zo nu en dan een berichtje achter laten, dan zal ik zorgen dat er geregeld een update en wat foto’s op staan om met jullie te delen…
Rik
31 Mei 2012 - 06:01
Roos:
Wauw Rik... Super stoer van je! Het lijkt me eigenlijk héél eng, maar tegelijk ook geweldig om te doen wat jij gaat doen. China, Thailand... Wauw zeg! Ben benieuwd naar je foto's! Geniet ervan!
Groetjes Roos (van der horst) -
31 Mei 2012 - 06:35
Ilse:
He Rik!
Wat vind ik het ontzettend gaaf dat jij deze reis gaat maken!
Dat je houdt van een avontuur, dat had ik 4 jaar geleden, toen ik je leerde kennen in Zuid-Afrika al snel door. Maar dit is toch nog wel een stap verder, echt stoer!
Tsjah die houding die je hierboven beschrijft, is dat niet juist wat je nodig hebt om zo'n reis te kunnen maken?! Ik denk dat jij het juist gaat redden met 'ik zie wel wat er op m'n pad komt, ik sta overal voor open'. Jouw reislustige instelling en interesse voor verschillende culturen zullen er voor zorgen dat jij deze reis tot een onvergetelijke ervaring zal maken!
Hoe ontzettend jaloers ik op je ben, hoef ik niet te vertellen, dat weet je al:)
Daarom kan ik dan ook niet wachten totdat ik je in januari in Zuid-Afrika kan begroeten en we samen het laatste deel van je reis zullen invullen!
Ik hoop dat ik het allemaal snel geregeld heb op m'n werk, ik kijk er erg naar uit!
Rest mij nu alleen nog maar om je ontzettend veel plezier te wensen! Laat het op je afkomen, geniet van iedere dag en vergeet vooral niet stil te staan bij al het moois en bijzonders wat je gaat zien en meemaken. Voor je het weet vind je alles 'normaal' worden en vergeet je hoe bijzonder het allemaal is, totdat je weer terug in Nederland bent.... (maar laten we daar nog maar even niet over na denken:P)
Rik, we houden contact! Tot in januari!
xx je township-mattie Ilse -
31 Mei 2012 - 09:47
Elyse:
Daar ga je dan... Alweer ;) Hele fijne reis Rik. X -
31 Mei 2012 - 09:54
Annet :
Hoi Rik,
Fijn dat we mogen meegenieten van jouw avontuur ! Ik ga je zeker volgen !
Doe rustig aan met jouw enkel ....
Groetjes van de hele familie Otten -
31 Mei 2012 - 13:58
ERik:
Rik,
Vulle wille en geniet er van!
Groetn uut Twente! -
31 Mei 2012 - 16:20
Erik V N:
Veel plezier man, en geniet er van. -
31 Mei 2012 - 20:02
Erna:
Hoi Rik,
Dit eerste verslag is al leuk om te lezen! Je weet wat je wil en je gaat positief dit avontuur tegemoet.Ik wens je een hele goede tijd! Zie al uit naar de verhalen over Moskou en de treinreis. Die treinreis staat ook nog op mijn verlanglijstje...
Liefs, Erna -
04 Juni 2012 - 07:50
Babs:
Hee Rik,
Woow wat een gaaf avontuur ga je weer tegemoet! Heel veel plezier en geniet van elk moment! Ik ga je volgen :)
Groetjes Babs -
19 Juni 2012 - 06:29
Steph:
zo herkenbaar, zulke mooie reizen moet je niet voorbereiden, gewoon rugzak op en freedom!! Je hebt helemaal gelijk dat je alles vanzelf wel ziethahahaha das het allerleukste.
Have fun. ! Maar vooral heeeeeeeel erg veeeeel genieten van alle prachtige plekken.